4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü

Tüm Yazılar

Değerli Sigorta Pati Okuyucularımız,

Bu haftaki konumuz sokak hayvanları için ayrılan 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü. 2010 yılından itibaren her 4 Nisan gününü bütün dünyada zor şartlar altında yaşayan sokak hayvanlarının yaşam koşulları hakkında bir farkındalık oluşturmak ve dostlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla onlar için kutluyoruz.

Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde Neler Yapabilirsiniz?

Dünya Sokak Hayvanları Günü tam olarak 2010 yılında, Hollanda’da bulunan sokak hayvanları vakıflarının girişimiyle ilan edilmiştir ve o günden beri her 4 Nisan’da kutlanmaktadır. Asıl amacı sokakta yaşayan hayvanların zorlu yaşam koşulları konusuna dikkat çekmektir ancak bugünün amacı yalnızca farkındalık oluşturmak değildir. Bugün aynı zamanda onlara yardım etmek için yapabileceğimiz birçok farklı şey vardır. 

Gelin bunlara beraber bakalım.

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü

1. Barınma Noktaları 

İlk olarak sokakta yaşayan dostlarımız için barınma konusuna dikkat çekmek istiyoruz. Özellikle kış aylarında sokakta yaşayan hayvan dostlarımızın öncelikli problemi barınma konusudur. Soğuk, kar, yağmur gibi kötü hava koşullarında hepimiz gibi onların da sıcak bir yuvaya ihtiyaçları vardır. Bunun için hazır barınaklar alarak ya da evde kendi imkânlarımızla barınaklar yaparak bunları sokaklara yerleştirebiliriz. 

2. Mama Noktaları

Barınma sorunun dışındaki en büyük problem ise yiyecek bulma konusudur. Her ne kadar bazılarımız sokak hayvanlarının sokaklarda yaşamaya alışmış kendi başlarının çaresine bakabilen canlılar olduğunu düşünmeyi seçsek de onlar için yiyecek temin etmek yapabileceğimiz küçük ama değerli bir eylem olacaktır. Bu konuda birkaç farklı önerimiz var.

● Her daim yanınızda küçük bir paket kuru mama taşıyabilirsiniz. Böylelikle gördüğünüz her sokak hayvanını evinize getiremeseniz bile her yerde onları besleyebilirsiniz.

● Yaşadığınız sokağa, park bahçe gibi yerlere mama istasyonları kurarak düzenli olarak buralara mama bırakabilirsiniz.

3. Su İstasyonları

Tıpkı mama istasyonları gibi uygun yerlere küçük su istasyonları kurabilirsiniz. Buradaki suları sürekli yenileyerek dostlarımız için daha sağlıklı bir ortam oluşturabilirsiniz.

4. Sokak Hayvanlarını Sahiplenin

Bugünün belki de en önemli konusu ise hayvan sahiplenirken nelere dikkat etmemiz gerektiği konusu. Науvаn ѕаhірlеnmеk, bіr hауvаnın bаkımını üѕtlеnmеk vе оnun da уаşаmımızın bіr раrçаѕı haline gelmesi demektir. Ayrıca onun ihtiyaçlarını kаrşılаmаk, sağlığı іçіn gеrеklі kontrolleri yaptırmak, ona vakit ayırmak gіbі bіrçоk уükümlülüklеrі dе bеrаbеrіndе gеtіrіr.

Bir hayvan sahiplenmek istiyorsanız satın almak yerine bir sokak hayvanını sahiplenebilirsiniz. Para karşılığı satın almaktansa sokakta bakıma ve bir yuvaya muhtaç bir kedinin veya köpeğin ailesi olabilirsiniz.

Bu haftaki yazımızı dünyadaki tüm sokak hayvanlarının günü olan 4 Nisan için hazırladık. 4 Nisan gününün nasıl ve ne zaman ortaya çıktığından bahsettik. Ayrıca bu günün yalnızca sokak hayvanları konusunda farkındalık oluşturmasından ziyade bu günde daha farklı neler yapabileceğimizden bahsettik.  

Sigortapati.com , Can dostlarımızın sağlığını korumak, tıpkı kendimiz gibi onların da sağlığını güvence altına almak için var. Pati sigortaları hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizdeki formu doldurabilir ve bütün sorularınız için her zaman bize ulaşabilirsiniz. Sigortalarımızla beraber patili dostlarımız ve onların sağlığı hakkında önemli bilgileri, bazen de eğlenceli içerikleri paylaştığımız Sigorta Pati blog yazılarımızı takip etmeyi unutmayın,

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Gününüzü kutlar, sağlıklı günler dileriz,




Evcil Hayvan Nereden Alınır?
Bu hafta ecvil hayvan beslemek isteyen sevgili dostlarımızın evcil hayvana nereden sahip olacakların...
Devamı
Yavru Köpeklerin Temel İhtiyaçları
Değerli okuyucularımız, bu haftaki konumuz patili dostlarımızdan yavru köpekler. Bir köpek sahiplenm...
Devamı
Evde Beslenebilecek Kedi Cinsleri
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta kedi sahiplenmek isteyen kişiler cins bir yazı hazırladık. Evde besleye...
Devamı
Evde Köpek Beslerken Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta köpek sahipleri için bir yazı hazırladık. Evde köpek besleyenler için d...
Devamı