En İyi Kedi ve Köpek Sigortası Hangisi

Tüm Yazılar

Değerli Evcil Hayvan Dostları, Bu blog yazımız ile çoğumuzun evinde birlikte yaşadığı, bahçesinde bakıp büyüttüğü hepimizin aslında bir arkadaşı, dostu ve evladı olan patilerinin sağlığının nasıl güvence altına alınabileceği hakkında olacak.

Beklenmedik sağlık sorunları, trafik Kazası, yüksekten düşme, yabancı cisim yutma, ısı çarpması, zehirlenme, yanma/yanık, böcek sokması, elektrik çarpması, boğulma, kavga, kesik ve cisim batması, donma, göz yaralanması gibi önemli sağlık kontrollerinde patinizi güvence altına alabilirsiniz.

Patinize yaptıracağınız sigorta ile kedi ve köpeğinizin tüm acil durumlarında müdahale, ayakta veya yatarak tedavi masraflarını ücret ödemeden tedavi ettirebilirsiniz. Sigorta şirketlerinin standart ve geniş kapsamlı sigortalarından size uygun olanını seçerek can dostunuzun sağlığını koruma altına almış olursunuz.

Pati Sigortası Nedir?

Artık neredeyse her evde bir can dostu olmasına rağmen birçok Kedi / Köpek sahibi sigorta yaptırabileceğinden habersiz. Peki Patilere yaptırabileceğimiz sigorta nedir ve neleri kapsar? Biraz bunlara değinelim.

Sigortalı olan patinin (evcil hayvanın) veterinerde yaptıracağınız beklenmedik hastalık veya acil durumlarda yaptıracağınız ayakta ve yatarak tedavilerin poliçe teminatları kapsamında tamamının veya belli kısmının karşılanmasıdır. Teminat içerikleri ise satın alacağınız sigorta şirketine ve sigorta paketine göre değişkenlik göstermektedir.

Ancak şu an için bu sigorta ürünü sunan birçok sigorta şirketinde benzer teminat yapısı yer almaktadır.

Bu teminatlar ise; 

• Trafik Kazası, Yüksekten Düşme, Yabancı Cisim Yutma, Isı Çarpması, Zehirlenme, Yanma/Yanık, Böcek Sokması, Elektrik Çarpması, Boğulma, Kavga, Kesik ve Cisim Batması, Donma, Göz Yaralanması acil durumları nedeniyle maruz kalacağı tedavi masrafları.

• 3. Şahıs Mali Sorumluluk; evcil hayvanın üçüncü şahıslara vereceği maddi ve bedeni zararlar

• Kayıp İlanı ve Ödül; evcil hayvanın kaybolmasına bağlı kayıp ilanı ve ödül masrafları

• Röntgen, Ultrason, MRI, BT Taramaları, Kan ve İdrar Tahlilleri (Evcil hayvanın hastalık hallerinde; ayakta veteriner muayene giderleri, teşhis ve tedavi giderleri için poliçe kapsam ve limitleri dahilinde teminat sağlanır)

• Yılda bir defa ücretsiz asistanlık hizmetleri (Yılda 1 defa ücretsiz tırnak kesimi, Yılda 1 defa ücretsiz tırnak kesimi, Mikroçip takılması hizmetinde indirim, Köpek eğitim hizmetinde indirim)

Hangi Durumlar Poliçe Kapsamı Dışında Yer Alır? 

• Rutin kontroller poliçe kapsamına dahil değildir.

• Kalıtsal hastalıklar ve doğuştan gelen rahatsızlıklar poliçe kapsamında değildir.

• Poliçe kapsamında evcil hayvanların aşıları karşılanmamaktadır.

• "Salgın ve Bulaşıcı Hastalık İstisnası Klozu" çerçevesinde evcil hayvanda görülebilecek iç ve dış parazitler teminat haricidir.

Evcil Hayvan Sigortası Yapan Şirketler Hangileridir?

Günümüzde çok sayıda sigorta şirketi tarafından evcil hayvan sigortası sunulmaktadır, Sigortapati.com ise Türkiye’de sadece minik dostlarımız için online sigorta sunmak üzere kuruldu

Ve Türkiye’nin Lider gelen 4 büyük sigorta şirketinin güvencesini sunmaktadır. 

Peki Bu Şirketler Nelerdir? 

• Anadolu Sigorta

• Ak Sigorta

• Magdeburger

• Zurich sigorta

2023 Yılında Pati Sigortaları Ne Kadar?

Evcil hayvan sigortası fiyatları 336 TL ile 2.460 TL arasında satın aldığınız ürüne ve sigorta şirketine göre değişiklik göstermektedir. Poliçelerin teminat limitleri, ek hizmetlerin kapsamı ürünlerin fiyatlarını etkilemektedir. 

Sigorta şirketlerine göre fiyat tablolarını ve içeriklerini biraz da inceleyelim;

1- Anadolu Sigorta

Anadolu Sigorta Patim Güvende Ürünü ile; Yıllık 10.000 TL limit ile Trafik Kazası, Yüksekten Düşme, Yabancı Cisim Yutma, Isı Çarpması, Zehirlenme, Yanma/Yanık, Böcek Sokması, Elektrik Çarpması, Boğulma, Kavga, Kesik ve Cisim Batması, Donma, Göz Yaralanması acil durumları nedeniyle maruz kalacağı tedavi masraflarda anlaşmalı veya anlaşmasız veterinerlerde %100 karşılanmaktadır. 

Anadolu Sigorta Patim Güvende Plus Ürünü ile; bu paketin amacı temel pakete ek olarak ayrıca beklenmedik hastalık durumlarında da teminat limiti olmasıdır. Beklenmedik hastalık durumlarında ek olarak yıllık 7.500 TL limit ile karşınıza çıkacak masrafların sadece  %30 ‘unu ödemiş olacaksınız. Yani beklenmedik bir hastalık ile karşılaştığınızda ayakta veteriner muayene giderleri, Röntgen, Ultrason, MRI, BT Taramaları, Kan ve İdrar Tahlilleri gibi durumlar poliçe kapsamı ve limitleri dahilinde karşılanmış olacaktır.

Anadolu Sigorta Patim Güvende ve Patim Plus paketlerinde yer alan ortak teminatları sıralamak gerekir ise;

Üçüncü Şahıs Sorumluluk Teminatı ile; patili dostlarımızın üçüncü şahıslara istemeden verebilecekleri zararlarda maddi ve bedeni olarak yıllık toplam 10.000 TL ‘ye kadar karşılamaktadır.

Kayıp Arama İlanı ve Ödül Teminatı ile; patili dostumuzun kaybolması durumunda kaybolmasına bağlı olarak verilecek ilan ve ödül masraflarını ise yıllık 500 TL ‘ye kadar karşılamaktadır.

Ayrıca paketin içerisinde Yılda 1 defa ücretsiz muayene, Yılda 1 defa ücretsiz tırnak kesimi, Yılda 1 defa ücretsiz göz ve kulak temizliği, Mikroçip takılması hizmetinde indirim, Köpek eğitim hizmetinde %10-20 oranında indirim gibi ücretsiz asistanlık paketi de yer almaktadır.

Anadolu Sigorta ürününde acil durum teminatlarında 24 saat, acil durum dışındaki teminatlarda ise 15 gün bekleme süresi bulunmaktadır.

2- Ak Sigorta

Ak Sigorta Pati Sigorta Ürünü ile; Yıllık 5.000 TL limit ile Trafik Kazası, Yüksekten Düşme, Yabancı Cisim Yutma, Isı Çarpması, Zehirlenme, Yanma/Yanık, Böcek Sokması, Elektrik Çarpması, Boğulma, Kavga, Kesik ve Cisim Batması, Donma, Göz Yaralanması acil durumları nedeniyle maruz kalacağı tedavi masraflarda sadece anlaşmalı veterinerlerde %100 karşılanmaktadır. Kayıp Arama İlanı ve Ödül Teminatı ile; patili dostumuzun kaybolması durumunda kaybolmasına bağlı olarak verilecek ilan ve ödül masraflarını ise sadece Pati paketinde yıllık 250 TL ‘ye kadar karşılamaktadır. Ayrıca Pati Sigorta ürünü ile yılda 1 defa tırnak kesimi, Yılda 1 defa göz ve kulak temizliği ve ücretsiz teminat dışı muayene ücretsizdir.

Ak Sigorta Pati Plus Ürünü ile; bu paketin amacı temel pakete ek olarak ayrıca beklenmedik hastalık durumlarında da teminat limiti olmasıdır. Beklenmedik acil durumlarda yatarak tedavilerde anlaşmalı kurumlarda yıllık 25.000 TL limit ile karşınıza çıkacak masrafların sadece %20 ‘sini anlaşmasız kurumlarda ise %40’ını ödemiş olacaksınız. Acil durum dışındaki beklenmedik rahatsızlık durumlarında ayakta ve yatarak tedavilerde yıllık 2.500 TL limit ile anlaşmalı kurumlarda %20’sini anlaşmasız kurumlarda ise %40’ını ödemiş olacaksınız. Yani beklenmedik bir hastalık ile karşılaştığınızda ayakta veteriner muayene giderleri, Röntgen, Ultrason, MRI, BT Taramaları, Kan ve İdrar Tahlilleri gibi durumlar poliçe kapsamı ve limitleri dahilinde karşılanmış olacaktır. Ayrıca Pati Plus ürünü ile yılda 1 defa tırnak kesimi, Yılda 1 defa göz ve kulak temizliği ve ücretsiz teminat dışı muayene ve yılda 2 defa telefonda danışmanlık hizmeti ücretsizdir

Ak Sigorta Pati ve Pati Plus paketlerinde yer alan ortak teminatları sıralamak gerekir ise;

Üçüncü Şahıs Sorumluluk Teminatı ile; patili dostlarımızın üçüncü şahıslara istemeden verebilecekleri zararlarda maddi ve bedeni olarak Pati paketinde yıllık toplam 3.000 TL ‘ye, Pati Plus paketinde ise 6.500 TL ‘ye kadar karşılamaktadır.

Ak Sigorta ürününde acil durum teminatlarında 15 gün, acil durum dışındaki teminatlarda ise 3 ay bekleme süresi bulunmaktadır.

3- Zurich Sigorta

Zurich Sigorta Neşeli Patiler Ürünü ile; Yıllık 7.500 TL limit ile Trafik Kazası, Yüksekten Düşme, Yabancı Cisim Yutma, Isı Çarpması, Zehirlenme, Yanma/Yanık, Böcek Sokması, Elektrik Çarpması, Boğulma, Kavga, Kesik ve Cisim Batması, Donma, Göz Yaralanması acil durumları nedeniyle maruz kalacağı tedavi masraflarda anlaşmalı veterinerlerde %80, anlaşmasız veterinerlerde ise %60 karşılanmaktadır. 

Zurich Sigorta Neşeli Patiler Premium Ürünü ile; bu paketin amacı temel pakete ek olarak ayrıca beklenmedik hastalık durumlarında da teminat limiti olmasıdır. Beklenmedik acil durumlarda yatarak tedavilerde anlaşmalı kurumlarda yıllık 5.000 TL limit ile karşınıza çıkacak masrafların sadece %20 ‘sini anlaşmasız kurumlarda ise %40’ını ödemiş olacaksınız. Acil durum dışındaki beklenmedik rahatsızlık durumlarında ayakta ve yatarak tedavilerde yıllık 10.000 TL limit ile anlaşmalı kurumlarda %20’sini anlaşmasız kurumlarda ise %40’ını ödemiş olacaksınız. Yani beklenmedik bir hastalık ile karşılaştığınızda ayakta veteriner muayene giderleri, Röntgen, Ultrason, MRI, BT Taramaları, Kan ve İdrar Tahlilleri gibi durumlar poliçe kapsamı ve limitleri dahilinde karşılanmış olacaktır.

Zurich Sigorta Neşeli Patiler ve Zurich Sigorta Neşeli Patiler Premium paketlerinde yer alan ortak teminatları sıralamak gerekir ise;

Üçüncü Şahıs Sorumluluk Teminatı ile; patili dostlarımızın üçüncü şahıslara istemeden verebilecekleri zararlarda maddi ve bedeni olarak Pati paketinde yıllık toplam 5.000 TL ‘ye, Pati Plus paketinde ise 10.000 TL ‘ye kadar karşılamaktadır.

Ayrıca paketin içerisinde Yılda 1 defa ücretsiz muayene, Yılda 1 defa ücretsiz tırnak kesimi, Yılda 1 defa ücretsiz göz ve kulak temizliği, Mikroçip takılması hizmetinde indirim, ücretsiz telefonda danışma hizmeti ve yılda bir defa ücretsiz kuduz veya karma aşı hizmeti mevcuttur. 

Zurich Sigorta ürününde acil durum teminatlarında 1 hafta acil durum dışındaki teminatlarda ise 3 ay bekleme süresi bulunmaktadır.

4- Magdeburger Sigorta

Magdeburger Sigorta Can Dostum Ürünü ile; bir diğer adı ile temek paket olarak bilinen bu üründe kedi ve köpek olarak ayırım olmadan satın alabilirsiniz. Yıllık 10.000 TL limit ile Trafik Kazası, Yüksekten Düşme, Yabancı Cisim Yutma, Isı Çarpması, Zehirlenme, Yanma/Yanık, Böcek Sokması, Elektrik Çarpması, Boğulma, Kavga, Kesik ve Cisim Batması, Donma, Göz Yaralanması acil durumları nedeniyle maruz kalacağı tedavi masraflarda anlaşmalı veya anlaşmasız veterinerlerde %100 ‘ünü karşılanmaktadır. 

Üçüncü Şahıs Sorumluluk Teminatı ile; patili dostlarımızın üçüncü şahıslara istemeden verebilecekleri zararlarda maddi ve bedeni olarak yıllık toplam 10.000 TL ‘ye kadar karşılamaktadır.

Kayıp Arama İlanı Ve Ödül Teminatı ile; patili dostumuzun kaybolması durumunda kaybolmasına bağlı olarak verilecek ilan ve ödül masraflarını ise yıllık 1.000 TL ‘ye kadar karşılamaktadır.

Evcil Hayvan Sahibi Ferdi Kaza Teminatı ile; patili dostlarımızın sahiplerine istemeden verebilecekleri zararlarda vefat ya da sürekli sakatlılık ile sonuçlanması durumunda yıllık toplam 10.000 TL ‘ye kadar karşılamaktadır.

Ayrıca paketin içerisinde Yılda 1 defa ücretsiz muayene, Yılda 1 defa ücretsiz tırnak kesimi, Yılda 1 defa ücretsiz göz ve kulak temizliği yer almaktadır.

Magdeburger Sigorta ürününde acil durum teminatlarında 10 gün bekleme süresi bulunmaktadır.

Özetlemek gerekir ise birçok teminatı tüm sigorta şirketlerinde ortak olmak ile veteriner ve teminat limitleri olarak farklılıklar göstermektedir.

Siz de Sigortapati.com web sitesini ziyaret ederek ana sayfadaki formu doldurup karşılaştırmalı fiyat tablosuna erişebilirsiniz. Böylelikle tercihlerinize en uygun sigorta tekliflerine rahatlıkla karar verebilirsiniz 😊

Sigortapati.com, Sadece minik dostlarımız için online sigorta sunmak üzere kuruldu. Sigortapati.com güvencesi ile sunulan Pati Sigortaları ile evcil hayvanlarınızın başına gelebilecek her türlü sağlık probleminde anlaşmalı veteriner hekim ağından, geniş teminat kapsamından en uygun fiyatlar ile yararlanabilirsiniz. 

Sağlıcakla Kalın.

SigortaPati Ekibi

Evcil Hayvan Nereden Alınır?
Bu hafta ecvil hayvan beslemek isteyen sevgili dostlarımızın evcil hayvana nereden sahip olacakların...
Devamı
Yavru Köpeklerin Temel İhtiyaçları
Değerli okuyucularımız, bu haftaki konumuz patili dostlarımızdan yavru köpekler. Bir köpek sahiplenm...
Devamı
Evde Beslenebilecek Kedi Cinsleri
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta kedi sahiplenmek isteyen kişiler cins bir yazı hazırladık. Evde besleye...
Devamı
Evde Köpek Beslerken Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta köpek sahipleri için bir yazı hazırladık. Evde köpek besleyenler için d...
Devamı