Evcil Hayvan Sigortası Neleri Kapsar?

Tüm Yazılar

Değerli Müşterilerimiz, Bu yazımız ile günümüzde artık ailemizin bir vazgeçilmez bir parçası olan evcil canlarımız hakkında olacak. Evimizi, hayatımızı, yaşam alanlarımızı onlarla paylaşırken, hayatımızın her alanında yerlerini fazlası ile çoktan aldılar ve almaya da devam edecekler.

Aynı hayatı ve evimizi paylaştığımız evcil dostlarımızın olağan sağlık kontrolleri ve süreçleri söz konusu bizim artık görevlerimiz arasında. Neşeli Pati Dostlarımız ile yaşarken bizim de dikkat etmemiz gereken bazı konular var. Ne kadar çok sevsek de pati dostlarımızın bize karşı bazı riskleri, tehlikeleri barındırıyorlar. 

Evcil hayvanlarımızın önceki yıllarda bir sağlık sigortası imkanı yok iken artık Evcil Hayvan Sağlık sigortaları sigorta şirketlerinde yeni bir ürün olarak yerlerini aldılar ve gelişerek almaya devam edecekler.

Pet Sigortası yaptırarak artık kedi ve köpeklerimizin tedavi masraflarını güvence altına alabiliyoruz. Bir başka deyişle artık sadece Kedi veya Köpekler acil bir hastalık veya kaza geçirdiğinde meydana gelen tedavi harcamalarını “Evcil Hayvan Sigortaları” ile karşılayabiliyoruz. Pati sigortası, pet sigortası ya da evcil hayvan sağlık sigortası olarak ifade edilen evcil hayvan sigortalarının temel amacı ise dostlarımızın veterinerdeki sağlık masraflarını karşılamak ve beklenmedik durumlarda oluşabilecek ciddi masraflardan da sahiplerini korumak olarak tanımlanabilir.

Bu güvencelerin bize sağladığı bir diğer imkanı ise, anlaşmalı veterinerlerde kaliteli bir hizmet ve hizmet bedellerinin de standart hale gelmesi olarak söyleyebiliriz.

Sağlık Giderleri ve Acil Tedavi Masraflarına Ek olarak; Ücretsiz Muayene, Temel Bakım, Temizlik, Ücretsiz Tırnak Kesimi, Mikroçip takılması hizmetinde ve Köpek eğitim hizmetinde %10-20 oranlarında indirimler gibi ek teminatlarıyla da Evcil Hayvan Sigortalarının birçok artı özelliği bulunuyor.

Biraz da detay bilgi paylaşalım.

Evcil Hayvan / Pati Sigortalarının Amacı Nedir?

Evcil Hayvan / Pati Sigortaları, kedi veya köpeğimizin acil hastalık ve kaza durumlarında anlaşmalı veya anlaşmasız veteriner kliniklerinde sağlık masraflarını koşullara göre karşılayan yeni bir sigorta türüdür. Acil ve/veya yatarak tedavi gerektiren koşullarda bekleme süresi olmadan can dostlarımızın tahlil/tetkik, ilaç ve ameliyat masraflarını karşılayıp bu durumlarda herhangi bir ödeme yapmadan hizmeti koşulsuz alabiliyoruz. Bu Pet sigortaları, öngöremediğimiz evcil dostumuzun acil durumlarında, veteriner maliyetlerini düşünmeden, tedaviyi ertelemeden hızlıca hizmet alabilme fırsatı sunmaktadır.

Evcil Hayvan Sigortası Neleri Kapsar?

Evcil Hayvan Sigortası Neleri Kapsar, Kapsam ve Şartları Nelerdir?

Evcil Hayvan Sigortası’nın teminatları sigorta şirketlerine farklılıklar göstermektedir. Bu nedenle evcil dostumuzun poliçesini satın alırken ana teminatları ve koşulları dikkatlice okumak gerekiyor. Bu noktada sadece teminatlara değil, özellikle anlaşmalı network ağı yaygınlığı ve kalitesi de karar alırken önemli bir başlık olarak değerlendirilmedir. SigortaPati.com sadece Kedi/Köpek Sigortaları için kurulan ilk online ve tüm sigortaların teminatlarını karşılaştırarak en doğru karar almanıza yardımcı olur.

Ayrıca Sadece bu alanda Uzman Pati Sigorta Danışmanlarından da aklınıza takılan tüm soruları birebir ve her an ulaşabilir olarak alabilirsiniz.

Pati sigortalarında temel amaç, ana teminatlarla acil durumları güvence altında almaktır. Acil müdahale gerektiren kaza ve hastalık durumlarında masrafların tamamı anlaşmalı veteriner network dahilinde karşılanır. Rutin kontroller, muayene, temizlik vs. işlemlerde ise sigorta şirketleri tarafından genellikle karşılanmaz.

Pati Sigortaları Acil durumlar seçeneğinin dışında her sigorta şirketinin sunduğu ek teminatlar, hediyeler ve asistans hizmetleri de vardır.

Evcil Hayvan Sigortaları Ana Teminatları

Acil Tedavi: Trafik Kazası, Yüksekten Düşme, Yabancı Cisim Yutma, Isı Çarpması, Zehirlenme, Yanma/Yanık, Böcek Sokması, Elektrik Çarpması, Boğulma, Kavga, Kesik ve Cisim Batması, Donma, Göz Yaralanması acil durumları nedeniyle maruz kalacağı acil tedavi gerektiren durumlarda sağlık harcamaları karşılanır.

     Bu teminat tutarı; 5.000 tl den 10.000 tl’ye kadar farklılıklar gösterebilmektedir.

3. Şahıs Mali Sorumluluk: Evcil hayvanın, üçüncü şahıslara vereceği maddi ve bedeni zararlar

Kayıp İlanı ve Ödül: Evcil hayvanın kaybolmasına bağlı kayıp ilanı ve ödül masrafları

Bazı Ek Teminatlar ise;

Evcil Hayvan / Pati Sigortalarında ek teminatlar genelde yılda bir kez ücretsiz kullanılabilen ya da belirli limit ve yüzdelerle ödeme ile satın aldığımız hizmetler olarak aşağıdaki gibidir.

•   Veteriner hekim muayenesi

•   Göz, tırnak, kulak temizliği ve bakımı

•   Mikroçip takılma işlemi için indirimli ödeme olanakları

•   Köpek eğitim hizmetinde indirimli ödeme olanakları

•   Kedi veya köpeğinizi yanınızda götüremediğiniz durumlar için pansiyon ve konaklama hizmetlerinde indirimli ödeme seçenekleri

•   Pet ürünlerinde indirim olanakları

Hangi Evcil Hayvanlar için Sigorta Yaptırabilirsiniz?

Kedi ve köpek dostlarımız için Evcil Hayvan /Pati Sigortası yaptırabiliriz. Bu açıdan da pati sigortası; kedi sigortası, köpek sigortası şeklinde de adlandırılır. Genel olarak 6 aydan büyük 10 yaşından küçük evcil hayvanlarımız kapsam altına alınabilmektedir.

Her koşulda Tüm sigorta şirketlerinde 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda satışı, bakımı, üretilmesi yasak olan hayvan cinsleri de Evcil Hayvan Sigortası kapsamı dışındadır.

Anlaşmalı Veteriner Klinikleri Network Önemi!

Pati Sigortaları, doğal olarak her veteriner kliniğinde geçerli değildir. Evcil Hayvan Sigortası genellikle sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu veteriner kliniklerinde geçerlidir. Bu sebeple sigorta şirketlerinin ürün sayfalarında anlaşmalı veteriner klinikleri listelerini inceleyerek satın almak kararını daha sağlıklı verebilirsiniz.

Evcil Hayvan / Pati Sigortası Fiyatları

Evcil hayvan sigortası primleri, satın aldığınız ürüne ve sigorta şirketine göre değişmektedir. Poliçelerin teminat limitleri, ek hizmetlerin kapsamı ürünlerin fiyatlarını belirlemektedir. Evcil hayvan sağlık sigortası fiyat tekliflerini SigortaPati.com üzerinden 7 gün 24 saat her an ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

Evcil Hayvan Sigortası Yapan Şirketler Hangileridir?

Pet sigortası yapan şirketleri;

•   Anadolu sigorta Patim Güvende Sigortası

•   Aksigorta Pati Sigortası

•   Magdeburger Can Dostum Sigortası

•   Zurich Sigorta Neşeli Patiler Sigortası

•   Allianz Sevgili Dostum Sigortası

Bir kez daha vurgulamamız gerekir ise, Sigortapati.com, Sadece minik dostlarımıza özel ve kedi ve köpek sigortalarını online olarak sizlere sunmak üzere kuruldu. Sigortapati.com güvencesi ile sunulan Pati Sigortaları ile evcil hayvanlarınızın başına gelebilecek her türlü sağlık probleminde anlaşmalı veteriner hekim ağından, geniş teminat kapsamından en uygun fiyatlar ile yararlanabilirsiniz. Sigortapati.com web sitesini ziyaret ederek maksimum 2-3 dakika içinde tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini görüp online olarak anında pati sigortanızı güvenle satın alabilirsiniz. 

Saygılarımızla

SigortaPati Ekibi   

 


Evcil Hayvan Nereden Alınır?
Bu hafta ecvil hayvan beslemek isteyen sevgili dostlarımızın evcil hayvana nereden sahip olacakların...
Devamı
Yavru Köpeklerin Temel İhtiyaçları
Değerli okuyucularımız, bu haftaki konumuz patili dostlarımızdan yavru köpekler. Bir köpek sahiplenm...
Devamı
Evde Beslenebilecek Kedi Cinsleri
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta kedi sahiplenmek isteyen kişiler cins bir yazı hazırladık. Evde besleye...
Devamı
Evde Köpek Beslerken Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta köpek sahipleri için bir yazı hazırladık. Evde köpek besleyenler için d...
Devamı