Hayvan Sevgisini Konu Alan En Başarılı Sinema Filmleri

Tüm Yazılar

Kıymetli Sigorta Pati Okuyucularımız,

Bu haftaki yazımızda siz hayvanseverler için keyifli bir derleme yaptık ve sinemada işlenen en başarılı hayvan temalı filmleri bir araya getirdik. Farklı ülkelerden, farklı dillerden ve farklı kültürlerden ekranlarımıza gelen bu filmlerin konuları ve işlenişleri değişse de hepsinin tek bir ortak mesajı var: hayvan sevgisinin evrensel oluşu.

Konuşan hayvanların bulunduğu fantastik animasyon filmlerinden, gerçek hayattan uyarlanan filmlere kadar, bu yazıda bulacağınız çeşitli filmlerden en az bir tanesinin mutlaka size hitap edeceğine eminiz.

Siz de hayvan temalı filmleri izlemekten keyif alıyorsunuz şimdi bahsedeceğimiz filmlere mutlaka göz atmalısınız!

1- Kedi (2016), Türkiye

Hayvan Sevgisini Konu Alan En Başarılı Sinema Filmleri

Aslında bir belgesel olan bu filmde İstanbul sokaklarında yaşayan kedilerin hikayesi anlatılır. Bu filmde büyük olaylara, uzun diyaloglara ya da büyük maceralara yer yok. Bunun yerine yalnızca İstanbul’un sokakları, insanları ve olmazsa olmaz kedileri var. 

Filmde İstanbul'da yaşayan yedi farklı kedinin, Sarı, Duman, Bengü, Aslan Parçası, Gamsız, Psikopat ve Deniz’in gözünden şehri ve şehrin insanların izliyoruz.

2- Kediler Dünyadan Yok Olsaydı (2016), Japonya

Hayvan Sevgisini Konu Alan En Başarılı Sinema Filmleri

Kedi severler için bir film daha. Japonya yapımı olan bu filmin oldukça ilginç bir konusu var. Ölümcül bir hastalığa yakalanan ve dünyadaki günleri sayılı olan bir adam hayatta kalmak için şeytanla bir anlaşma yapar. Bu anlaşma gereği dünyadaki günlerini uzatabilmek için her seferinde dünyadan silinecek bir şey seçmek zorundadır. Cep telefonları, saatler, filmler gibi birçok şeyin dünyadan yok olmasının ardından sıra bu kez çok sevdiği bir şeye gelmiştir: kedisine. 

Sonundaki güzel mesajı yakalayabilmek için bu filme bir şans vermenizi tavsiye ederiz. 

3- Ratatuy (Ratatouille), 2007, ABD

Hayvan Sevgisini Konu Alan En Başarılı Sinema Filmleri

Filmde Ramy isimli küçük bir farenin büyük bir aşçı olma hayalini izliyoruz. Ailesinin büyük itirazlarına rağmen Ramy hayallerinin peşinde koşar ve sonunda kendini Paris’in en ünlü restoranlarından birinde bulur. Bu restoranın mutfağında çalışan biriyle bir işbirliği yapar ve gizli bir şekilde de olsa yeteneklerini sergileme fırsatı bulur. Ancak insanların ve farelerin bir arada çalışması o kadar da kolay olmayacaktır.

Özellikle çocukların çok severek izleyeceği Ratatuy bizce oldukça keyifli ve başarılı bir yapım.

4- Frankeneweenie (2012), Tim Burton

Hayvan Sevgisini Konu Alan En Başarılı Sinema Filmleri

Frankenweenie siyah beyaz bir animasyon filmi. Filmde Victor isimli bir çocuğun tek arkadaşı olan köpeği Sparky öldükten sonra Victor’un onu hayata geri döndürme çabaları anlatılıyor. Modern bir Frankenstein hikâyesi olarak tanımlayabileceğimiz film, bir çocukla köpeğinin yakın dostluğunu oldukça başarılı bir şekilde anlatıyor. Özellikle canavar hikayelerine bayılan çocuklar için oldukça keyifli bir hikâye.

5- Haçiko : Bir Köpeğin Hikayesi (1987), Japonya

Hayvan Sevgisini Konu Alan En Başarılı Sinema Filmleri

Hayvanları anlatan filmler dendiğinde akla ilk gelen filmlerden bir tanesi de kuşkusuz Haçiko’dur. Küçükken hepimiz en az bir kez izlemişizdir Haçiko’yu. Aslında gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanmıştır film. Sahibinin ölümünden ardından Haçiko tam dokuz yıl boyunca onun işten dönmesini beklemiştir ve bu sadakati de işte bu filmin konusu olmuştur.

Ailenizle izleyebileceğiniz duygusal bir film olarak Haçiko’yu mutlaka listenize ekleyin. 

6-Babamın Penguenleri (2011), ABD

Hayvan Sevgisini Konu Alan En Başarılı Sinema Filmleri

Tom Popper’ın rutin hayatı, babasının kendisine altı penguen miras bırakmasıyla değişir. İlk önce penguenleri hayvanat bahçesine vermeyi düşünen Tom, çocukları penguenleri çok sevince, evini bir kış parkına çevirmeye karar verir ve hayatında yeni, maceralarla dolu bir dönem başlar.

Filmin bize verdiği en güzel mesaj ise aileyle geçirilen her anın ne kadar özel ve değerli olduğu. 

Sevgili Sigorta Pati okuyucularımız,

Bu haftaki yazımızda filmlere konu olan hayvan dostlarımızdan bahsettik. Kediler, köpekler, fareler ve penguenler gibi çeşitli hayvanların başrollerinde olduğu filmlerden bir liste hazırladık. Umarız sizler için de keyifli bir okuma olmuştur. 

Sigortapati.com, Sadece minik dostlarımıza özel ve kedi ve köpek sigortalarını online olarak sizlere sunmak üzere kuruldu. Sigortapati.com güvencesi ile sunulan Pati Sigortaları ile evcil hayvanlarınızın başına gelebilecek her türlü sağlık probleminde anlaşmalı veteriner hekim ağından, geniş teminat kapsamından en uygun fiyatlar ile yararlanabilirsiniz. Sigortapati.com web sitesini ziyaret ederek maksimum 2-3 dakika içinde tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini görüp online olarak anında pati sigortanızı güvenle satın alabilirsiniz. 

Saygılarımızla

SigortaPati Ekibi 



Evcil Hayvan Nereden Alınır?
Bu hafta ecvil hayvan beslemek isteyen sevgili dostlarımızın evcil hayvana nereden sahip olacakların...
Devamı
Yavru Köpeklerin Temel İhtiyaçları
Değerli okuyucularımız, bu haftaki konumuz patili dostlarımızdan yavru köpekler. Bir köpek sahiplenm...
Devamı
Evde Beslenebilecek Kedi Cinsleri
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta kedi sahiplenmek isteyen kişiler cins bir yazı hazırladık. Evde besleye...
Devamı
Evde Köpek Beslerken Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta köpek sahipleri için bir yazı hazırladık. Evde köpek besleyenler için d...
Devamı