Kedi ve Köpeklerimizden Bize Geçebilecek Hastalıklar

Tüm Yazılar

Değerli SigortaPati Okurlarımız, Bu yazımız ailemizin bir parçası olan evcil canlarımızın aile bireylerine taşıdıkları hastalık riskleri hakkında olacak. Evcil Hayvanlarımız, yaşam alanlarımızı onlarla paylaşırken, hayatımızın her alanında yerlerini fazlası almaya devam ediyorlar. Bizim de onlarla bağlarımız güçlendikçe güçleniyor. Aynı evi paylaştığımız evcil dostlarımızın da rutin sağlık kontrolleri ve süreçleri söz konusu.

Neşeli Pati Dostlarımız ile yaşarken bizim de dikkat etmemiz gereken konular var. Ne kadar çok sevsek de evcil dostlarımızın bize karşı bazı riskleri, tehlikeleri barındırıyorlar.

Evcil dostlarımızdan bize geçebilecek hastalıklar, riskler neler? Birlikte bir bakalım.

Kedi-Tırmalaması ve Isırması Kaynaklı Enfeksiyon

Genellikle kedi tarafından ısırılma ve tırmalanma sebebiyle meydana gelen enfeksiyon bakteriyeldir. Kedilerin %40’ı hayatlarının bir döneminde bu bakteriyi taşırlar. 1 yaşından küçük kedilerde bu oran daha yüksektir. Kedi ısırılmasından veya tırmalamasından dolayı bu bakteriyi alan kişide 3-14 gün içerisinde enfeksiyon başlayabilir. Enfeksiyon ilerleyen aşamalarda ateşe, baş ağrısına, iştahsızlığa sebep olur ve tedavi edilmesi gerekir. Dikkatli takip edilmesinde yarar vardır.

Giardiasis / Kuduz Ateşi

Giardia parazitinin sebep olduğu hastalık hem hayvanlarda hem de insanlarda ishale sebep olur. Giardia yiyecek veya pis sudan geçebilir. İshal, karın ağrısı, kusma gibi semptomlar 1 ilâ 2 hafta devam edebilir.

Kancalıkurt

Kedilerde ve köpeklerde görülen kancalıkurt, pis toprak veya su ile temas yoluyla geçebilen küçük kurtlardır. İnsanlara ise yalın ayak yürüme, diz çökme veya kancalıkurttun olduğu zemine oturma durumunda geçebilir. Derinin üst tabakasına girip kaşıntıya sebep olur. Belirtiler 4 ilâ 6 hafta arasında kaybolmaktadır.

Toksoplazma

Toksoplazma pis sudan, topraktan veya çiğ etten insanlara ve hayvanlara geçebilen bir parazittir. Enfekte olmuş kedi dışkısı ile temas da parazitin insanlara ve diğer hayvanlara geçmesine sebep olabilir. Toksoplazma ile enfekte olmuş kişilerde herhangi bir belirti veya semptom görülmez. Ancak hamile kadınlarda veya bağışıklık sistemi zayıf kişilerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Leptospiroz

Bu bakteriyel enfeksiyon da enfekte olmuş hayvanın idrarından veya vücut sıvılarından bulaşır. Hayvanlarda leptospirozu erken aşamada tespit etmek güçtür. Ancak enfeksiyonun ilerlemesi böbrek ve karaciğerde sorunlara yol açabilir. İnsanlarda leptospirozun belirtileri genellikle soğuk algınlığına benzer belirtilerle 2 ilâ 7 gün arasında ortaya çıkar. Genellikle ilaçlı bir tedaviye gerek kalmaksızın geçer.

MRSA Enfeksiyonu

Metisiline Dirençli Staphylococcus Aureus bakterisi bulaşıcı ve tehlikeli olabilen bir bakteri türüdür. Doğrudan temas yoluyla insanlar ve hayvanlar arasında geçebilir. Ciltte, solunum sisteminde veya idrar yollarında enfeksiyona sebep olur. Tedavi edilmesi zorunludur.

Saçkıran

Saçkıran hem insanları hem hayvanları etkileyebilen bir tür mantardır. Ciltte, saçta ve tırnaklarda görülür. Enfekte olmuş hayvanın derisine veya tüylerine doğrudan temas edildiğinde insana bulaşabilir.

Bağırsak Kurdu

Bağırsak kurtları toksokariazis adı verilen bir parazit hastalığına sebep olurlar. Kediler, köpekler ve hatta insanlar bağırsak kurtlarının yumurtalarını farkında olmadan yutmak suretiyle enfekte olurlar. Özellikle çocuklar bağırsak kurdundan en çok etkilenmektedirler.

Sigortapati.com sadece minik dostlarınız için sigorta sunmak üzere kuruldu. Sigortapati.com güvencesi ile sunulan Pati Sigortaları ile evcil hayvanlarınızın başına gelebilecek her türlü sağlık probleminde anlaşmalı veteriner hekim ağından, geniş teminat kapsamından en uygun fiyatlar ile yararlanabilirsiniz.

 Sigortapati.com , Sadece minik dostlarımıza özel, kedi ve köpek sigortalarını online olarak sizlere sunmak üzere kurulmuştur. Sigortapati.com web sitesini ziyaret ederek maksimum 2-3 dakika içinde tüm sigorta şirketlerinin güncel pati sigorta fiyatlarını, içeriklerini, teminatlarını, limitlerini karşılaştırmalı olarak görüp online olarak anında güvenle satın alabilirsiniz.

Aklınızda takılan tüm sorularınız için SigortaPati Uzman Danışmanlarımıza sormaktan çekinmeyiniz. Kaliteli ve doğru hizmet için bize ulaşmanız yeterlidir. 

Saygılarımızla

SigortaPati Ekibi 

Tags; kedi sağlık sigortası, pati sigortası, mapfre evcil hayvan sigortası, patim güvende anadolu sigorta, allianz evcil hayvan sigortası, zurich sigorta hayvan sigortası, köpek tuvalet eğitimi, kedi sağlık sigortası fiyatları, anadolu sigorta pati kedi sigortası, anadolu sigorta pet sigortasıa, nadolu sigorta kedi sigortası, evcil hayvan sigortası yapan şirketler, evcil hayvan sigortası fiyatları, axa evcil hayvan sigortası, pati sigortası anadolu sigorta, anadolu sigorta köpek sigortası, aksigorta evcil hayvan sigortası, köpek sağlık sigortası, pet sağlık sigortası, anadolu sigorta evcil hayvan sigortası, anadolu pati sigortası, anadolu sigorta patim güvende, pet sigorta, evcil hayvan sağlık sigortası, zurich sigorta, evcil hayvan köpek sigortası, patim güvende, sigorta köpeklere sağlık sigortası, evcil hayvan sigortası, evcil hayvan sağlık sigortası fiyatları, anadolu sigorta pati sigortası

Evcil Hayvan Nereden Alınır?
Bu hafta ecvil hayvan beslemek isteyen sevgili dostlarımızın evcil hayvana nereden sahip olacakların...
Devamı
Yavru Köpeklerin Temel İhtiyaçları
Değerli okuyucularımız, bu haftaki konumuz patili dostlarımızdan yavru köpekler. Bir köpek sahiplenm...
Devamı
Evde Beslenebilecek Kedi Cinsleri
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta kedi sahiplenmek isteyen kişiler cins bir yazı hazırladık. Evde besleye...
Devamı
Evde Köpek Beslerken Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta köpek sahipleri için bir yazı hazırladık. Evde köpek besleyenler için d...
Devamı