Kediler Ve Aşı Takvimi

Tüm Yazılar

Sevgili okuyucularımız, bizler de bu haftaki yazımızda kedilerin aşı süreçleriyle ilgili bilmeniz gerekenleri anlatacağız.

Aşılar, tıpkı bizlerde olduğu gibi kedilerin belirli bazı hastalıklardan korunmalarını, hastalıkları engellemelerini sağlar. Küçük yaşta yavru kedilere yapılan aşılar ilerleyen yıllarda düzenli olarak yapılmaya devam edilir.

Aşılar Ne Zaman Yapılmaya Başlanır?

İlk olarak aşıların ne zaman yapılması gerektiğine bakalım. Kedi aşıları henüz onlar yavruyken yapılmaya başlanır. Rutin aşılar ilerleyen yaşlarda devam eder. Yavruyken yapılan aşılar en önemli aşılar olarak bilinir. Çünkü bu aşılar hem hastalıklardan korunmaları için hem de sağlıklı bir gelişim dönemi yaşamaları için çok önemlidir.

Yavru kedi aşıları genellikle 6-8 aylıkken yapılmaya başlanır. Farklı hastalıklar için farklı tarihlerde aşılar yapılır. Kediniz için en uygun aşı takvimini oluşturmak için veteriner hekiminize danışabilirsiniz.

Aşı Yaptırmayabilir miyim? Yaptırmazsam ne olur?

Yavruluk döneminde başlayan aşıları yaptırmak kesin bir şekilde zorunlu olmasa da bu aşıların yapılması veterinerler tarafından şiddetle tavsiye edilir. Çünkü tüm bu aşılar kedileri bir takım hastalıklardan korumak için yapılır. Yani aşı yaptırmayarak kedinizin sağlığını büyük oranda riske atmış olursunuz. Aşı olmayan kediler ciddi ölümcül ve bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskini taşırlar. Bu kediniz için en kötü senaryo olabileceği gibi sizin sağlığınız için de aynı şekilde tehlikelidir.

Aşılardan Önce

Kedinize aşı yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta vardır. Bunları birkaç başlık altında topladık;

Yaş: İlk olarak yaş konusu. Daha önce de belirttiğimiz gibi kedilerin aşıları genel olarak 8 haftalıktan başlar. Ardından yapılan aşılar takviye olarak devam edilebilir. En doğru aşı zamanı için yine de veterinere danışmanız tavsiye olunur.

Genel Sağlık Durumu: Rutin yapılan aşılar bile olsa her aşıdan önce mutlaka kedinizin genel sağlık durumunu veterinere bildirmeniz gereklidir.

İlaçlar: Kediniz için kullandığını geçici veya düzenli herhangi bir ilaç varsa bunu mutlaka veterinere bildirmelisiniz. Böylece aşının herhangi bir yan etkisi olup olmayacağını önceden bilebilirsiniz.

Geçmişte Yapılan Aşılar: Kedinizin daha önce yaptırdığı aşılar varsa bunları veterinere göstermelisiniz. Ayrıca geçmiş aşıların ne zaman ve niçin yapıldığının yeni yapılacak aşıdan önce bilinmesi de önemlidir.

Aşı Takvimi

Aşağıda yer alan tabloda kedilerin 1 yaşından önce ve 1 yaşından sonra yaptırması gereken aşıların tam bir listesini bulabilirsiniz.

1 Yaş Öncesi Aşılar

Kediler Ve Aşı Takvimi

1 Yaş Sonrası Aşılar

Kediler Ve Aşı Takvimi


2023 kedi aşısı fiyatları

Aşı fiyatları tercih edeceğiniz veteriner kliniğine göre değişiklik gösterse de ortalama olarak fiyatlar aşağıdaki gibidir. 

Kediler Ve Aşı Takvimi

Sevgili Okuyucularımız,

Bu haftaki yazımızda kedilerin aşılarıyla ilgili sizlere bilgi verdik. Aşıların ne zaman yapılmaya başlandığı, en doğru aşı zamanının ne zaman olduğu ve güncel aşı fiyatlarını açıkladık. Yine aşılardan önce en doğru ve güncel bilgiler için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz. Bir kez daha vurgulamamız gerekir ise, Sigortapati.com, Sadece minik dostlarımıza özel ve kedi ve köpek sigortalarını online olarak sizlere sunmak üzere kuruldu. Sigortapati.com güvencesi ile sunulan Pati Sigortaları ile evcil hayvanlarınızın başına gelebilecek her türlü sağlık probleminde anlaşmalı veteriner hekim ağından, geniş teminat kapsamından en uygun fiyatlar ile yararlanabilirsiniz. Sigortapati.com web sitesini ziyaret ederek maksimum 2-3 dakika içinde tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini görüp online olarak anında pati sigortanızı güvenle satın alabilirsiniz. 

Saygılarımızla

SigortaPati Ekibi

Sağlıklı Günler Dileriz,


Evcil Hayvan Nereden Alınır?
Bu hafta ecvil hayvan beslemek isteyen sevgili dostlarımızın evcil hayvana nereden sahip olacakların...
Devamı
Yavru Köpeklerin Temel İhtiyaçları
Değerli okuyucularımız, bu haftaki konumuz patili dostlarımızdan yavru köpekler. Bir köpek sahiplenm...
Devamı
Evde Beslenebilecek Kedi Cinsleri
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta kedi sahiplenmek isteyen kişiler cins bir yazı hazırladık. Evde besleye...
Devamı
Evde Köpek Beslerken Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta köpek sahipleri için bir yazı hazırladık. Evde köpek besleyenler için d...
Devamı